Zdravé vaření / online kuchařka - babaganoush
 
Dnešní recept je na lilkovou pomazánku. Když Ilona Csáková úspěšně zhubla s dietou StředaForm, kterou vyvinul Doc. MUDr. Leoš Středa, byl jedním z jejích receptů právě babaganoush. Obvykle se k ní podává pita chléb, který je však pro dietu, omezující příjem sacharidů, nevhodný. Jednoduše ho ale můžete nahradit chlebem z lněné vlákniny.
 
Potřebné suroviny:
2 menší lilky (cca 4 jednotky)
2 vrchovaté lžíce sezamové pasty tahini  (cca 3 jednotky)
2 stroužky česneku (může být i více, dle chuti každého)
šťáva z 1 - 1,5 citrónu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
 

Předpříprava:
Celé lilky několikrát propíchneme vidličkou, položíme na plech a pečeme doměkka, přibližně 45 minut při 200°C. Každých 10 minut lilky otočíme. Když jsou hotové, tak je rozpůlíme a necháme vychladnout.
 
Příprava:
Po vychladnutí lilky vydlabeme a vložíme do mixéru. Přidáme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a rozmixujeme na kaši. Dle potřeby babaganoush dochutíme a můžeme ho ozdobit koriandrem. 
 

 

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí