Zdravé vaření / online kuchařka - bábovka z mandlové mouky
Ani při dietě s omezením příjmu sacharidů, jako je například Dukanova dieta, dělená strava či dieta StředaForm, si nemusíte odpírat sladké. Mnoho lidí se neobejde bez "něčeho k zakousnutí" například ke kávě. V tomto receptu je klasická pšeničná mouka nahrazena moukou mandlovou, která má minimální množství sacharidů. Bábovka upečená podle tohoto receptu má celkem 23 jednotek (s mandlovou moukou StředaForm pouze 13). Tohoto čísla se ale nemusíte děsit, protože bábovku určitě nesníte celou. Jeden kousek bábovky, který si dáte třeba ke kávě, má přibližně 3 jednotky, když použijete mandlovou mouku StředaForm, tak ještě méně.
Potřebné suroviny:
10 vrchovatých lžic mandlové mouky - 20 j. (mandlová mouka StředaForm má polovinu jednotek, tedy 10)
80 ml polotučného mléka - 1 j.
70 ml oleje - 0 j.
1 vejce - 1 j.
kapka vanilkového extraktu
1/2 balení prášku do pečiva
1 lžíce kakaa - 1 j.
umělé sladidlo, nebo stévie, nebo inulín se sukralózou dle chuti
Příprava:
Všechny suroviny kromě kakaa smícháme a vytvoříme hladké těsto. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Část těsta nalijeme do formy a do zbytku dáme lžíci kakaa a promícháme. Nalijeme na světlé těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme přibližně 35 minut.
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí