Zdravá výživa | online kuchařka - špenátová roláda s vlákninou (videorecept dole)
Při hubnutí v rámci redukční diety je někdy nutné omezit klasické přílohy. To je například u diet, jakou je Dukanova dieta (autorem je Dr. Pierre Dukan) nebo dieta StředaForm (autorem je MUDr. Leoš Středa). Lněná vláknina, která je obsažená v roládě je nejen dietní, ale působí blahodárně na organizmus. Tento recept máme od slečny Veroniky Podobové. Ta sice neřeší otázku, jak zhubnout, ale ráda navštěvuje různé veletrhy zaměřené na jídlo, zdravou stravu a hubnutí. Tato roláda je z akce Raw Fest. Nedivte se tedy, že se nijak tepelně neupravuje.
Špenát nasekáme najemno, rajčata a cibuli nakrájíme na malé kousky. Mandle nameleme v mlýnku nebo rozdrtíme v hmoždíři. V míse smícháme špenát s mandlemi, cibulí a rajčaty a nakonec přidáme citronovou šťávu. Směs můžeme osolit a okořenit dle chuti.
Příprava placky:
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, kmín a lněnou vlákninu. Vše dobře spojíme.
Příprava rolády:
Z hotového těsta rukama (válečkem to nejde moc dobře) vytvoříme obdélníkovou placku. Tu je vhodné odlepit od podložky pomocí nože. Placku naplníme špenátovou směsí, zatočíme a roládu máme hotovou. Recept se dá vylepšit kořením dle chuti, například pepřem, červenou paprikou, kari nebo chilli.