
Zdravé vaření / online kuchařka - Klopsy v rajčatové omáčce
Tento recept nám poslala čtenářka Vlasta Friedlová ze Svitav, jejíž dcera Radka Friedlová úspěsně hubne v rámci projektu hubnutí s východočeskými deníky.
Potřebné suroviny:
Na klopsy:
250 g mletého masa mix (0 jednotek)
1/2 rozšlehaného vejce (0 jednotek)
sůl, pepř, majoránka, česnek (dle chuti)
Na omáčku:
1/2 cibule (2 jednotky)
2 lžíce krájených loupaných rajčat - z konzervy (0 jednotek)
kousek cukety na zahuštění (0 jednotek)
Předpříprava:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajče nakrájíme na kolečka.
Příprava:
Klopsy:
Mleté maso smícháme s půlkou rozšlehaného vejce, solí, pepřem, majoránkou a granulovaným česnekem. Vše pořádně promícháme a tvoříme malé válečky - klopsy.Ty naskládáme do zapékací misky a necháme péct.
Omáčka:
Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje. Přidáme nakrájená rajčata a ještě chvíli restujeme. Zalejeme trochou teplé vody, osolíme a necháme vařit. Do této omáčky dáme vařit i kousek cukety. Až je uvařená, rozmixujeme ji společně z udušenou směsí. Omáčku podle chuti můžeme přisladit umělým sladidlem, můžeme přidat i trochu bazalky. Do hotové omáčky vložíme upečené klopsy.
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí