Celerové hranolky StředaForm
Zdravé vaření / online kuchařka - celerové hranolky
Celerová nať působí protizánětlivě a močopudně. Uklidňuje a podporuje trávení, zpevňuje cévy. Doporučuje se při obezitě, neboť urychluje látkovou výměnu, a působí i jako zdraví neškodné afrodiziakum. Celerové hranolky jsou alternativní přílohou u diet, kde chceme omezit buď škodlivý vliv sacharidů nebo chceme kaloricky málo náročné jídlo. Například u dělené stravy, Dukanovy či Atkinsovy diety či zdravější varianty StředaForm můžeme přílohu k masu vyrobit z celerové nati.
Potřebné suroviny:
50 g celerové nati (1 jednotka)
olej na smažení
Příprava:

2. Odvážíme 50 g nati a nakrájíme na velikost hranolků.
3. Zprudka opečeme na pánvičce. Je dobře, aby se vzájemně nedotýkaly, abychom místo pečení celerové hranolky nedusily.
4. Ideální příloha, která má v tomto množství jen 1 jednotku u diety StředaForm. Ani s tím zapečeným camembertem na tomto obrázku nepřekročíte 2 jednotky. 50 gramů celerových hranolek má 4 gramy sacharidů u diety Dukanovy či Atkinsovy. V nízkoenergetické dietě si započtěte jen 100 kcal (420 kJ) - ale bez sýra.
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí