Zdravé vaření / online kuchařka - Krémová polévka z červené řepy
Tento recept nám poslala čtenářka Vlasta Friedlová ze Svitav, jejíž dcera Radka Friedlová úspěsně hubne v rámci projektu hubnutí s východočeskými deníky.
Potřebné suroviny:
1/2 cibule (1 jednotka)
trochu oleje (0 jednotek)
10 dkg červené řepy (3 jednotky)
sůl, pepř,romarýn a oregáno - dle chuti (0 jednotek)
1 lžíce zakysané smetany (0 jednotek)
Předpříprava:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nakrájíme na kostičky.
Příprava:
Nadrobno nakrájenou cibuli krátce orestujeme na oleji, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou červenou řepu. Restujeme ještě asi 5 minut. Zalijeme teplou vodou nebo vývarem, přidáme koření a vaříme tak dlouho, až je řepa měkká. Potom řepu rozmixujeme - polévka musí být hustá. Zdobíme 1 lžící zakysané smetany.
Do polévky můžeme přidat i jakékoliv vařené maso (není podmínkou).
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí