Zdravé vaření / online kuchařka - bezlepkový chléb z žitné vlákniny
(pozn: videorecept dole)
Chléb z žitné vlákniny je vhodný nejenom při hubnutí pomocí redukční diety, ale také při bezlepkové dietě. Je však nutno používat žitnou vlákninu, která neobsahuje příměs mouky, což ne každý výrobce zajistí. Pokud si nejste jisti, udělejte chleba jen ze vlákniny lněné, který je na tomto receptu. Lněná a žitná vláknina navíc pročišťují a detoxifikují organizmus a celkově působí velmi blahodárně. Vláknina obsahuje minimum sacharidů a je proto vhodná i při hubnutí s aktivními dietami jako Dukanova dieta (Dr. Pierre Dukan), dělená strava, krabičková dieta, diety StředaForm (MUDr. Leoš Středa). Vynechání klasické mouky je ttotiž důleřité nejen při celiakii, ale důležité pro řešení otázky, jak zhubnout. Návodem na přípravu čerstvého domácího chleba, který se hodí do krabičkové diety, je tento recept.
Potřebné suroviny:
1 syrové vejce
1 polévková lžíce másla či margarinu
1 polévková lžíce lněné vlákniny
1 polévková lžíce žitné vlákniny
1 kávová lžičky prášku do pečiva
k dochucení: sůl, případně drcený kmín apod.
Příprava:
Máslo rozehřejte v mikrovlnné troubě. Mezitím si našlehejte vejce. Do něj přidejte máslo, lněnou a žitnou vlákninu, prášek do pečiva, sůl a kmín. Vše důkladně promíchejte. Hotovou směs vložte do mikrovlnky na dvě minuty a čerstvý chléb bez mouky je hotový.
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí