Zdravé vaření / online kuchařka - polévka z dýně Hokaido
 
Pomalu k nám přišel podzim a s ním také sezóna dýní. V dnešním receptu ochutnáme dýni Hokaido. Ta se hodí do mnoha receptů. Má bohatou, mírně nasládlou chuť a hodí se skvěle jako příloha k masům, ale i do salátů nebo do polévek. Hokaido je bohatá na živiny a minerální látky. 100 g dýně obsahuje 8,8 g sacharidů, 0,23 g tuku, 8,8 g proteinů a 1,6 g vlákniny. Je bohatá na vápník, hořčík, fosfor, draslík, vitamíny A, B a C.
 
Potřebné suroviny:
100 g dýně Hokaido (3 jednotky)
2 lžíce olivového oleje (0 jednotek)
kari, sůl (0 jednotek)
1 lžíce bílého jogurtu (1 jenotka)
 
 

Předpříprava:

Dýni omyjeme a nakrájíme na kolečka. Pokud máme hezký kousek, nemusíme ji loupat. Tofu si nakrájíme na menší kostičky.
 
Příprava:
 
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme dýni. Mírně ji osolíme a okořeníme trochou kari. Restujeme asi dvě minuty a poté podlijeme horkou vodou. Dusíme doměkka cca 15 minut. Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Na talíři přidáme do polévky lžíci bílého jogurtu.

 

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí