Zdravé vaření / online kuchařka - kuřecí játra se sojovým tofu
 
Kuřecí játra a vnitřnosti vůbec jsou dobrým zdrojem minerálů a vitaminů. Jsou nejbohatší na vitamin A a obsahují také pro organismus velmi důležité vitaminy řady B. Neobsahují téměř žádné sacharidy a proto jsou vhodné pro redukční diety.
 
Potřebné suroviny:
100 g kuřecích jater (0 jednotek)
1/4 cibule (0 jednotek)
100 g tofu (0 jednotek)
olivový olej
koření dle chuti
sůl
 

Předpříprava:
Cibuli nakrájíme najemno. Játra opláchneme. Tofu pokrájíme na kostičky.
 
Příprava:
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibulku a přidáme játra. Po chvilce restování přiklopíme pánev pokličkou a krátce podusíme. POZOR! Játra solíme až hotová, aby nezhořkla. Na oleji osmahneme kostičky tofu, které okořeníme dle chuti, např. kořením na americké brambory, či grilovanou zeleninu.
 

 

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí