Zdravé vaření / online kuchařka - zeleninové karbanátky s žitnou vlákninou (videorecept dole)
Žitná vláknina působí velmi blahodárně na trávicí trakt a je zdraví prospěšná. V některých receptech jí můžeme použít namísto strouhanky. Takovým receptem jsou i zeleninové karbanátky s žitnou vlákninou. Můžete je mít jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu například k přírodnímu řízku.
Potřebné suroviny:
100g květáku - 2 j.
60g brokolice - 1,5 j.
50g cukety - 0,5 j.
1 vejce - 1 j.
4 lžíce žitné vlákninou - 4 j.
sůl, pepř, česnek
Předpříprava:
Brokolici a květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Cuketu mezitím nastrouháme najemno.
Příprava:
Smícháme cuketu s brokolicí a květákem. Přidáme vejce, žitnou vlákninu, sůl, pepř a česnek. Vše důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a z těsta tvoříme placky, které smažíme z obou stran cca 2 minuty.
(Z této dávky uděláte hlavní jídlo pro jednu osobu, anebo přílohu pro dvě osoby.)
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí