Zdravá výživa | online kuchařka - dietní pečené kukuřičky (videorecept dole)

Sacharidy jsou hlavní hrozbou při přibírání kil a mnoho diet řeší problém, jak zhubnout, jejich omezením. Takovou dietou je třeba paleodieta, Dukanova dieta, Atkinsova dieta či dieta StředaForm. Malé nedozrálé kukuřičky jsou ideální potravinou, protože obsahují mnohem méně sacharidů, než zralá kukuřice, která jí má až 25 %.

Malé kukuřičky ještě nejsou zralé, proto mají minimum cukru a jsou také bez lepku.Mohou se jíst syrové, uvařené v páře nebo opečené. Vegetariáni mohou použít olivový olej, ostatní třeba i sádlo. Pokud je nesníte všechny, můžete je nechat až dva dny v ledničce. Když je před smažením obalíte v žitné vláknině, jsou pak kukuřičky nejenom dobré a dietní, ale navíc také zdravé.

 
Potřebné suroviny:
100 g malých kukuřiček - 1 až 2 j.
olej na smažení - 1 j.
popřípadě žitná vláknina na obalení - 1 polévková lžíce = 1 j.
 

 
Příprava:
Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo a vložte malé kukuřičky. Restujte asi 3 až 4 minuty a poté servírujte. Kukuřičky můžete také obalit v žitné vláknině.
 

 

 

 

 

 
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí