Zdravé vaření / online kuchařka - lilek zapečený s mozzarellou a houbami
Lilek je zelenina, kterou si můžete dopřát i v rámci redukční diety s omezením sacharidů. Lze jej připravit na několik způsobů a výborně se hodí jako příloha.
Potřebné suroviny:
1 lilek (2 jednotky)
1 mozzarella (0 jednotek)
nakládané houby (0 jednotek)
koriandr
Předpříprava:
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Lilek pokrájíme na kolečka.
Příprava:
1. Lilek orestujeme na olivovém oleji z obou stran.
2. Orestovaný lilek vložíme do pekáčku a posypeme koriandrem.
3. Další vrstvu vytvoříme z nakrájené mozzarelly.
4. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a zapékáme přibližně 10 minut, dokud se mozzarella nerozteče.
5. Na závěr dáme na mozzarellu nakládané houby. Vyndáme z trouby a můžeme podávat.
Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí