Květák se sýrem a chlebem z lněné vlákniny

Květák se sýrem a chlebem z lněné vlákniny
Zdravé vaření / online kuchařka - květák se sýrem a chlebem z lněné vlákniny
 
květák se sýrem a chlebem z lněné vlákniny v dietě StředaFormKvěták patří spolu se zelím mezi nejoblíbenější košťálovou zeleninu. Má minimální obsah škodlivých sacharidů. Čato se používá jako náhrada příloh k jídlům v rámci redukčních diet. Při hubnutí si ho můžeme připravit se sýrem a jako přílohu k němu použít mozarellu a chleba z lněné vlákniny. Taková příprava je vhodná např. u vlákninové diety StředaForm.
 
Potřebné suroviny:
2 malé růžičky květáku (1 jednotka)
1 chleba z lněné vlákniny (3 jednotky)
1 nakrájená mozarella (0 jednotek)
2 plátky tvrdého sýra k zapékání (1 jenotka)
 

Předpříprava:
Dvě malé růžičky květáku uvaříme v horké vodě či mikrovlnce. V mikrovlnce si také upečeme krajíček chleba z lněné vlákniny. Mozarellu nakrájíme na kolečka a můžeme ji posypat oreganem.
 
Příprava:
Uvařený květák dáme na talířek, položíme na každou růžičku plátek sýra a 10 sekund ohřejme v mikrovlnně troubě, aby sýr změkl a obalil květák. Nejlepší jsou plátkové sýry, které jsou individuálně zabalené v plastových fóliích, protože měknou nejrychleji (stačí v mikrovlnce jen 5 až 10 sekund). Pozor, tyto sýry patří mezi sýry tavené, mají poněkud větší obsah sacharidů než klasický tvrdý sýr. Dva plátku proto počítáme při dietě StředaForm za celou jednu jednotku. Přidáme jako ozdobu na kolečka nakrájenou mozarellu posypanou oreganem a jako příloha slouží chléb z lněné vlákniny. 
 

 

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí