nadváha, hubnutí, diety a VČ Deníky (23)

JAK HUBNE TOMÁŠ MAGNUSEK

Filmový režisér, který se proslavil svou trilogií Bastardi, začal s východočeskými deníky hubnout na jaře letošního roku. V té době měl premiéru jeho nový film s názvem Jedlíci aneb 100 kilo lásky a pan režisér si řekl, že by konečně mohl také zhubnout. Spojil se tedy s panem doktorem Leošem Středou. Sešli se v ordinaci, kterou pro Hubnutí s Deníkem půjčuje poliklinika Dopravního zdravotnictví v České Třebové. Nejprve panu režisérovi změřil tuky a metabolismus a doporučil mu dietu StředaForm. Ta omezuje potraviny, které obsahují sacharidy, a upřednostňuje stravu složenou převážně z bílkovin. Nedílnou součástí diety je také nerozpustná vláknina, která blahodárně působí na trávicí trakt a pročišťuje organismus. Nejsou omezeny velikosti porcí, jíte do sytosti a nemáte tedy pocit hladu, který tak často způsobí selhání diety.

Tomáš Magnusek na začátku hubnoucího procesu vážil 144 kg při výšce 178 cm. Podle vypočteného body-mass indexu trpěl morbidní obezitou. Za první měsíc se mu podařilo shodit 4 kilogramy. Další motivací pro něj byla jeho manželka Gábina. Ta mu slíbila, že když zhubne na 110 kg, tak ona přestane kouřit. Začala mu také chystat krabičky s připraveným jídlem na celý den. „Krabičky obsahují většinou maso, sýry a vajíčka a to mi vyhovuje, protože velmi rád jím,“ říká pan režisér. Nyní je jeho váha 134 kg. Znamená to tedy, že za 5 měsíců shodil 10 kilogramů. Vzhledem k jeho pracovnímu vytížení se takový výsledek dá uznat jako dobrý a sám pan Magnusek je s ním moc spokojen. Jak s oblibou pokaždé říká: „Celý život jsem jen tloustnul a teď konečně hubnu.“

Běžnou součástí dřívějšího jídelníčku pana režiséra Magnuska byly také sladkosti a slané mlsání. Chuť na sladké dnes zahání například pomocí mascarpone, které si sladí stévií. Recept na dietní tiramisu z mascarpone najdete také na webu www.nadvaha.cz. Co se slaného mlsání týče, výborné jsou třeba zapékané mozzarellové tyčinky obalované ve lněné vláknině.

Potřebné suroviny: 1 vaječný bílek, mozzarella, lněná vláknina, granulovaný česnek, sůl.

Postup přípravy: mozzarellu nakrájíme na hranolky, vaječný bílek osolíme a napěníme metličkou, lněnou vlákninu smícháme s granulovaným česnekem. Mozzarellové hranolky namáčíme v bílku a obalujeme ve lněné vláknině s česnekem. Takto připravené tyčinky naskládáme do zapékací misky a dáme do trouby vyhřáté na 170°C přibližně na 5 minut. Po vyndání z trouby necháme tyčinky vychladnout. Konzumujeme vždy čerstvé (neděláme do zásoby), protože lněná vláknina po čase malinko zhořkne.

 

Východodočeské Deníky se spojily s odborníkem na zhubnutí. Nabízejí čtenářům řešení, jak hubnout a jak zhubnout. Nebojte, není za tím komerční nabídka, jde o akci pro zdraví zdarma. Zhubněte s dalšími čtenáři. Zhubnou i osobností jako Ilona Csáková nebo režisér Tomáš Magnusek? Odborným garantem je Doc. MUDr. Leoš Středa, Ph.D., jehož dieta na hubnutí StředaForm, patří k nejúspěšnějším. Hlavní složkou jsou bílkoviny, vláknina a jen ty zdravé tuky. Jídelníček, kdy hubnete bez pocitu hladu. Nejen diety a zdravá dietní strava, dr.Středa poradí jak cvičit, např. cvičení na břicho či cviky na stehna či cvičení STOB. Jde o trvalé zhubnutí, ne o to, jak rychle hubnout a zhubnout. Součástí jsou i dietní recepty, zdravá výživa, online kuchařka. Hubnutí s dietou StředaForm je snadné. Lze si snadno připravit i domácí krabičky (krabičková dieta). Leoš Středa nápaditě zkombinoval kladné prvky jiných diet (vyvážená dieta, sportovní diety, detoxikace, Dukanova či Atkinsova dieta, dělená strava).

Nadváha.cz - vaše snadné hubnutí